En biodlingstrend sveper över landet och i synnerhet Stockholm. Knut Sturidsson på Södermalm gick en nybörjarkurs och köpte två bikupor tillsammans med några vänner. Förra veckan slungade de honung och hade provning.

En biodlingstrend sveper över landet och i synnerhet Stockholm. Knut Sturidsson på Södermalm gick en nybörjarkurs och köpte två bikupor tillsammans med några vänner. Förra veckan slungade de honung och hade provning.
Säsongen har börjat bra för Huddingeortens biodlareförening. 90 procent av bina i kuporna på Sundby gård har överlevt. Men de livsviktiga pollinerarna lever fortfarande under hot. Hans Samland lyfter locket från en av...
Videoklippet nedan visar tappmaskin med vridbord för tappning av honung.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Nu finns en bikupa vid Ica Maxi i Västervik. Butiken vill bidra till biologisk mångfald och har tagit biodlare till hjälp för att sköta kupan. Läs mer hos vt.se.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer