Större delen av hans bin dog under vintern. Men Lars Åkerlund gav inte upp sin biodling trots katastrofen. Då kom nästa bakslag. ”Det har nog aldrig varit så dåligt med honung som i sommar”, säger han. Läs mer hos Sundsvalls Tidning.

Större delen av hans bin dog under vintern. Men Lars Åkerlund gav inte upp sin biodling trots katastrofen. Då kom nästa bakslag. ”Det har nog aldrig varit så dåligt med honung som i sommar”, säger han. Läs mer hos Sundsvalls Tidning.
Biodlarintresset ökar i länet. Det har tre kamrater i Järfälla tagit fasta på – nu hyr de ut bikupor.
Trion vill föröka bina, viktiga inte minst för vår mat.
Läs mer hos Lokaltidningen Mitt i.
Valsning och prägling av bivax med präglingsvals. Filmen visar det allra första arket som körs. Så här kan man skapa vaxark som sedan monteras i ramar (eller blir till bivaxljus).
Under maj flyttade fyra bisamhällen in på taket på Frölunda Torg. Bi(!)trädande centrumchef Tobias Heurlin och Robert Andreasson, teknisk förvaltare, välkomnade de nya hyresgästerna. Bikuporna av typen Thermosolar hive...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer