Viveca Nilsenius drömde om att bli bonde men utbildade sig till äldrepedagog och kostekonom. – Det är så livet är. Men mitt intresse för djur och natur finns kvar och för ett år sedan blev jag egen företagare med biodling som specialitet.

Viveca Nilsenius drömde om att bli bonde men utbildade sig till äldrepedagog och kostekonom. – Det är så livet är. Men mitt intresse för djur och natur finns kvar och för ett år sedan blev jag egen företagare med biodling som specialitet.
Trots snälla bin blir det inte mer honung i år. Per-Anders Henriksson, ordförande i Biodlarföreningen i Skara, berättar om årets honungsskörd och om hans intresse för bin.
Läs mer hos Skaraborgs Läns Tidning.
En vilsekommen bisvärm blockerar sedan i fredags ett bostadshus på Helmfeltsgatan i Malmö. En biodlare lyckades locka till sig mer än 10 000 bin, men minst lika många dröjer kvar i en ventil.
Läs mer hos Sydsvenskan.
Bin dör men orsaken bakom är ett mysterium. Biodlaren Anders Möller förlorade fem av sex bisamhällen i våras. – Man blir orolig när det är fler odlare som drabbas av samma sak, säger han. Läs mer hos kkuriren.se.
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer