I dagsläget har jag tappat så gott som hälften av mina bin och många av dem som fortfarande lever är ganska svaga, säger Birgitta Augustesen utanför Malmköping, en av de biodlare som har drabbats extra hårt av årets långa vinter.

I dagsläget har jag tappat så gott som hälften av mina bin och många av dem som fortfarande lever är ganska svaga, säger Birgitta Augustesen utanför Malmköping, en av de biodlare som har drabbats extra hårt av årets långa vinter.
Eva Hauri, nyetablerad yrkesbiodlare, gläds åt att intresset för biodling ökar. I Fryksdalens biodlareförening har medlemsantalet ökat med minst 20 procent på senare år. Och i sommar kan alla som vill veta mer om...
Det behövs många nya bisamhällen för att täcka behovet av pollinering och nu står två nya kupor utanför Coop-butiken i Torsby som är först i länet med ett samarbete mellan Coop Sverige och föreningen Svenska Bin. Lyssna...
Ålands biodlarförening får besök av EU-parlamentariker Nils Thorvalds som informerar om GMO och frihandelsavtalet mellan EU och USA.
Läs mer hos Nya Åland.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer