Fantastiskt och överraskande! Det sammanfattar vad sommelier, krögare, kockar, restaurang och hotellägare tyckte vid en unik provning då mjöd och mat kombinerades i Hälsingland. Dryckesexperterna menade att det svenska mjödet, som alltid görs på honung, idag ett mycket intressant allternativ till vin, champange och öl.
Du kanske också gillar
Mjödfestival i Gamla Uppsala
Mjödhamnen intar Odinsborg (20-29 Juli, 2018) är en festival i Gamla Uppsala arrangerad av Mjödhamnen, Sveriges största mjödtillverkare. Det är en festival primärt i mjödets tecken, men också av andra lokala drycker...
Honungskris på Åland
Början av sommaren har bjudit på både kallt och blåsigt väder och det har gått hårt åt de åländska bina. När det är för kallt producerar de inte honung och biodlare Torbjörn Eckerman är bekymrad. Lyssna och läs mer hos...
Jordbruksverket: Så stort är svenska bins ekonomiska värde
Det blir allt färre biodlare i Sverige – något som nu riskerar att få allvarliga ekonomiska konsekvenser. I en rapport fastställer Jordbruksverket hur mycket pengar insekternas pollinering genererar. Se inslaget hos SVT...
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
ALLT OM BIODLING
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.