I programmet Sveriges skönaste gårdar del 10 beger sig Christian till biodlarna Cicci och Tobias i Snarängstorp. De har utvecklat en produkt av sin honung. Till den lagas det honungsgravad hjortfilé med parmesanflarn. Christian imponeras av honungen men lagar i stället en hjorttartar med picklade kantareller.
Du kanske också gillar
Forskare och allmänhet hjälper biodlare
Den 20-21 september 2014 anordnar Sotholms biodlarförening en planteringsdag på Berga Naturbruksgymnasium, dit allmänheten är välkommen. Även KTH deltar i projektet som ska studera hur en förlängd odlingssäsong påverkar...
Borås får halv miljon till vildbin och värdefull natur
Borås Stad har fått drygt en halv miljon kronor till fyra naturvårdsprojekt. Bland annat gäller det omsorg om vildbin på Osdal och uppdatering av värdefulla naturområden i kommunen. Läs pressmeddelandet här. Bli...
Klimatförändringar ger tidig flygstart för humlor
Vid vårens ankomst tar humledrottningarna säsongens första vingslag och ger sig ut för att hitta nya boplatser. Men de flyger ut allt tidigare på året till följd av varmare klimat och ett förändrat jordbrukslandskap...
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
ALLT OM BIODLING
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.