ALLT OM BIODLING
Skumning av honung

Skumning

Skumning eller klarning av honung görs inom biodling vid honungshantering. Grovsilad honung kan innehålla en hel del pollen- och mindre vaxpartiklar. Partiklarna stiger efter ett dygn upp till ytan i ett honungskärl (det säljs även specifika klarningskärl) där de kan avlägsnas genom skumning med t.ex. en degskrapa och/eller plastfolie som läggs över ytan och sedan tas bort. När partiklarna avlägsnas följer skummet med och det kan användas inom t.ex. matlagning. Används både grov- och finsil efter slungning så är det inte alltid ett måste att skumma honungen eftersom finsilen fångar upp små partiklar.

ALLT OM BIODLING

Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

ALLT OM BIODLING

Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: