Rädda bina – men hur?

Säkert växtskydd - är det säkert?
Bild från Säkert växtskydd´s film om skyddsutrustning för ryggspruta.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Bidöden pratas det om hela tiden men hur räddar vi bina? Att bygga bihotell för vildbin och köpa närproducerad honung är såklart en bra början. Den viktigaste insatsen gör du dock genom att stödja ekologisk produktion och aldrig använda ogräsmedel typ Roundup i trädgården. Välj ekologisk och närproducerad mat i butiken för att minska GMO- och växtskyddsproducenternas världskontroll. Det gäller även kläder och andra produkter som du lockas att byta ut så ofta som möjligt för självkänslans skull.

Undvik onödiga, hälsofarliga produkter. Gå inte på bluffen att GMO stoppar världssvälten, överbefolkning är snarare problemet. Det kommersiella syftet med GMO och jordbruksgifter är inte att föda världen eller förbättra jordbruket.De existerar snarare för att få immateriella rättigheter (dvs patenträttigheter) över utsäde och växtförädling och för att driva jordbruket i riktningar som gynnar jordbruksnäringen. Lita inte på att staten, jordbrukarnas organisationer, jordbruk- och livsmedelsverk bryr sig om din och binas hälsa. Gränsvärden säger inte mycket om den totala kemiska cocktailen som blandas.

Skrämmande videos om GMO och kemiska bekämpningsmedel

Alla GMO-kramare och neonicstvivlare som fortfarande sätter frågetecken efter neonikotinoider, se följande dokumentärfilmer om Monsanto:

Genom shopping på H&M och modebloggande stödjer man modernt slaveri och extrem miljöförstöring…nice. Se filmen The True Cost.

Info Wars om Monsantos inflytande:

Några filmer om hur växtskydd appliceras. Se vilken skyddsutrustning som krävs. Vill du verkligen äta denna mat? Behövs det skyddsutrustning för att äta maten? Räcker kanske med gränsvärden? Vad händer med miljön som år efter år besprutas?

Bush sr. på besök hos Monsanto.

Filmer om biodling


                                                                        

Läs mer om biodling