ALLT OM BIODLING
Propolisgaller - Biodling - Biredskap

Propolisgaller

Propolisgaller är ett biredskap som biodlare använder för att skörda propolis. Propolisgaller består ofta av en perforerad skiva eller ett nät av plast, men en luftig duk kan också användas som propolisgaller. Det är enklast att rensa propolisgallret från propolis när det har torkat och blivit hårdare, eller efter att man har lagt det i frysen. Nedan finns två filmer med olika modeller av propolisgaller; ett som kan rullas och böjas och ett som kan skrapas och stansas med propolisstans. Propolis skördas även genom att propolis skrapas från bikupans delar. Propolis kan skördas medan bina är aktiva, vår till höst. Övriga tider skördas propolis vid underhåll av lagrat kupmaterial genom skrapning med kupkniv på t.ex. lådor, bottnar och spärrgaller. Helst ska det vara kupdelar av trä, porösa plaster som cellplast lämnar gärna plastsmulor om det skrapas och det vill man inte ha i sin propolis. Propolisgaller säljs hos biredskapsförsäljare.

I den här filmen skördar biodlaren propolis med propolisgaller.

Johann skördar propolis med propolisgaller och propolisstans i augusti.

Honungsetiketter / Honungsetikett Honungsetikett / honungsetiketter Svensk Honung Etikett Honungsbroschyr - Honung broschyr

vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG

ALLT OM BIODLING

Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: