Producenter av ekologiska livsmedel kan nu få stöd av nationella branschriktlinjer. Dessa tar bland annat upp regler om förädling och märkning.
Du kanske också gillar
Information om märkning av honung
För att underlätta för små producenter har Livsmedelsverket skapat en enkel guide för hur man märker honung och honungsprodukter på rätt sätt. Det finns två nya faktablad; ett om märkning av honung och ett om märkning...
Glyfosat – Ny forskning borde leda till restriktioner
I september 2018 bevisade Motta et al. att binas tarmbakterieflora verkligen påverkas av glyfosat i koncentrationer som finns i naturen och att arbetsbin dog tidigare. Detta borde leda till restriktioner i användningen...
Prisas för biodling
Utan Sofia och Stefan Almström i Äskhult skulle landskapet vara mycket fattigare. Så lyder motiveringen till Borås stads naturvårdspris som i år går till paret. Almströms driver en biodling och kämpar för att fler ska...
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
ALLT OM BIODLING
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.